Milna - Brač

Apartmani Babić Otok Brač

Na zapadnoj obali Brača smjestila se Milna, “Valle di mille navi” (uvala tisuću brodova), koja je naziv dobila još za vrijeme Mlečana. Gostoljubive uvale Milne rado su posjećena sidrišta gotovo svih nautičara koji plove srednjedalmatinskim akvatorijem.

Milna i danas slovi za najljepšu i najzaštićeniju bračku luku. Sa tri kvalitetno opremljene marine, Milna će zadovoljiti i najzahtjevnije nautičare. Krasi je duga i lijepa obala uz koju se nižu kamane kuće, mala remek djela pučkog graditeljstva.

Osim povijesnih znamenitosti, prirodne ljepote i neodoljivog šarma tipičnog dalmatinskog „malog mista“, Milna svoje goste osvaja i zdravom hranom mediteranske kuhinje koja obiluje svježom ribom, maslinovim uljem vrhunske kvalitete i domaćim vinima. Posjetitelji se mogu okušati u morskim sportovima ronjenju, jedrenju i ribolovu!

Brač, najveći otok u Dalmaciji, i jedan od najvećih u Jadranskom moru, nalazi se između Splita i otoka Hvara.

Brač je u svijetu postao poznat po bijelom bračkom kamenu od kojeg su napravljene neke od najpoznatijih svjetskih građevina poput Bijele kuće, Reichstag u Berlinu ili Parlamenta u Beču.

Vidova Gora sa svojih 778 m je najviši vrh otoka Brača, te najviši otočni gorski vrh na cijelom Jadranu.

Blaca (Pustinja Blaca) je pustinjačko prebivalište (eremitorij) koji se nalazi oko 2 km sjeverno od istoimene uvale na južnoj obali Brača, između Bola i Milne.

S Vidove gore se pruža prekrasni pogled na Bol, popularnu plažu "Zlatni rat" te otok Hvar.

Nalazi se na južnom dijelu otoka Brača, iznad Bola.